31 augustus 2023 Bestel voordelig een compostbak

Bestel voordelig een compostbak

Groente-, fruit- en tuinafval (gft) kunt u in de gft-bak doen, maar u kunt het ook zelf composteren in de tuin. Een handig hulpmiddel hierbij is een compostbak. De gemeente Brummen en Circulus bieden u voordelig een compostbak aan!

Het gft uit de groene bakken wordt door Circulus naar Attero in Wilp-Achterhoek gebracht. Daar wordt het vergist en gecomposteerd, waardoor groene energie en compost ontstaan. Maar u kunt uw gft ook zelf composteren, met een composthoop of -bak in uw eigen tuin. Zo maakt u van uw eigen gft compost, dat u als bodemverbeteraar kunt gebruiken in de tuin. Hiermee sluit u de kringloop nog dichter bij huis!

Wat is composteren?

Composteren is een biologisch proces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen groente-, fruit en tuinafval omzetten in compost. Na 6 tot 9 maanden kunt u de compost oogsten. Compost gebruikt u in de tuin en geeft voedingstoffen af aan uw planten.

Niet in de compostbak

In de compostbak mag veel, maar niet alles. Sommige etensresten of tuinafval doet u liever niet in de compostbak. Zo zijn brood en gekookte etensresten niet goed thuis te composteren.

Voor € 15,- een compostbak thuis!

De gemeente Brummen stelt nu voordelig compostbakken beschikbaar. Voor € 15,- ontvangt u een compostbak gemaakt van 100% gerecycled plastic. Circulus bezorgt de compostbak bij u thuis. U bestelt de compostbak eenvoudig via de website of app van Circulus. Betalen gaat via IDEAL. U ontvangt een e-mail met de bezorgdatum van de compostbak.

Bestellen gaat zo

Bel het Servicenummer van Circulus: 0900 9552. We helpen u graag verder.

Alle informatie op een rij

  • Bij de compostbak ontvangt u een folder met informatie over hoe u de bak in elkaar zet en gebruikt.
  • Bij de compostbak wordt een beluchtingsstok geleverd. Hiermee schept u de compost regelmatig om. Zo zorgt u voor toevoer van zuurstof, snellere compostering en een betere structuur van de compost.
  • Per adres kunt u één compostbak bestellen.
  • Bestellen kan zo lang de voorraad strekt.
  • De kosten voor de compostbak bedragen € 15,-. De compostbak wordt gratis thuisbezorgd. De afleverdatum ontvangt u per e-mail. Let op: het kan even duren voor de bevestigingsmail aankomt. Controleer voor de zekerheid ook uw map met ongewenste mail voor het geval de e-mail daar terecht is gekomen.
  • Deze actie is alleen voor inwoners van de gemeente Brummen en is onderdeel van het nieuwe grondstoffenbeleid Samen nog beter aan de bak.
  • De kleur van de compostbak is zwart. Hoogte: circa 96 cm, diameter 80 cm met een vulopening van 52 cm, inhoud 290 liter, gewicht 9,5 kilo en de compostbak heeft een scharnierend deksel. De compostbak is gemaakt van 100% recycled HDPE (High Density Poly Ethyleen) en is geproduceerd in Nederland.

John Bouwmeester uit Brummen composteert al jarenlang zijn eigen GFT. Weten hoe hij dat doet? Bekijk dan zijn filmpje waarin hij vertelt wat composteren is en wat het oplevert:

 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws