01 juni 2023 Doe maar apart

Doe maar apart

Elektrisch afval of batterij? Doe maar apart!

Elektrische apparaten, losse batterijen, en accu’s: te vaak komen ze terecht in het restafval. Of op een andere plek waar ze beslist niet horen. Door deze spullen in te leveren bij de vele inleverpunten die er zijn, blijven veel waardevolle grondstoffen behouden. Dat geldt ook voor knoopcellen en minibatterijtjes, zoals bijvoorbeeld die uit een wenskaart of gehoorapparaat. De meeste materialen uit batterijen zijn goed te recyclen. Dat spaart energie en grondstoffen. 

Maar er is nog een reden om elektrische apparaten, losse batterijen en accu's apart in te leveren. Batterijen vormen namelijk een belangrijke oorzaak van brand in onze vuilniswagens. Niet alleen levert dit gevaar op voor onze medewerkers en inwoners, ook de schade kan in de papieren lopen. 

Afval scheiden is goed voor het milieu – en je portemonnee. Breng elektrische apparaten, batterijen en accu's naar het recycleplein of naar een van de vele andere inleverpunten in te buurt. Klik op Doe maar Apart en ga naar de kaart met inleverpunten bij u in de buurt. 

 Doe maar Apart 

Tips 

  • Bewaar lege batterijen, knoopcellen en oude accu's op een vaste plek in huis.
  • Maak er gewoonte van om ze regelmatig weg te brengen. 
  • Oplaadbare batterijen zijn een goede investering voor apparaten waarbij je de batterij vaak moet verwisselen. Na ongeveer zes keer opladen heb je de meerprijs van de oplaadbatterij en oplader al terugverdiend, zegt Milieu Centraal. 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws