De Schoon Familie

Zelf zorgen voor een schone straat en buurt; maar wel met een beetje hulp…

Om je eigen buurt schoon en opgeruimd te houden hoef je niet te wachten tot iemand dat voor je komt doen. Een schone straat in een schone buurt is fijn om in te wonen.

Een schone buurt laat zien dat je ook wat voor de andere mensen die in die buurt wonen wilt betekenen. Een schone straat en buurt zorgt er voor dat je je prettig en veilig voelt. De DSF speelt hierbij een belangrijke rol.

 

Moeder Bep heeft een enorme hekel aan rommel en gaat het zwerfvuil in haar buurt dan ook voortvarend te lijf met handschoenen en een flinke vuilniszak.

Bennie Bladman ontfermt zich in de herfst over de afgevallen bladeren en kan een beetje hulp van buurtbewoners en scholen daarbij goed gebruiken.

Boy Blindganger is dol op vuurwerk, maar hij snapt ook dat de rommel op nieuwjaarsdag wel even opgeruimd moet worden. En voor een oliebol is hij dan ook best bereid de bezem door de straat te halen op nieuwjaarsdag.

De hele familie heeft een hekel aan hondenpoep, maar allemaal zijn ze dol op het hondje van puberdochter Bella. Bolly mag elke dag een paar keer mee voor een flinke wandeling, maar Bella gaat nooit op stap zonder een schepje en een zakje om Bolly’s rommel op te ruimen zodat niemand er last van heeft.

Oma Baps houdt ervan dat haar straatje er netjes uit ziet en in de zomer zie je haar dan ook regelmatig het onkruid tussen de tegels van de stoep weghalen. Ze is dol op plantjes en bloemen en zorgt er voor dat haar tuin en straat opgefleurd worden door vrolijk bloeiende plantjes.

De DSF-organisatie en coördinatie zijn onderdeel van Circulus.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.