Werkbegeleider Circulus Houtwerkplaats

Circulus is op zoek naar een enthousiaste werkbegeleider voor onze nieuwe Houtwerkplaats in Apeldoorn. Werken met gerecyclede houtsoorten: is dat wat voor jou? Heb je er plezier in om te werken met medewerkers met verschillende achtergronden? Dan is dit misschien je nieuwe baan. 

Sociaal

Als werkbegeleider begeleid, instrueer en activeer je medewerkers bij het aanleren en uitvoeren van één of meer werkzaamheden en vaardigheden en het halen van gestelde doelen. 

De medewerkers hebben verschillende achtergronden en werken vanuit verschillende trajecten. Denk aan trajecten vanuit de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of activeringstrajecten. De werksoorten zijn altijd zinvol, afwisselend en heel verschillend. 

Duurzaam

Circulus bouwt aan de realisatie van circulaire ambachtscentra. De Houtwerkplaats wordt daar onderdeel van. Duurzaamheid is voor ons belangrijk. Daarom maken we in onze werkplaatsen producten van gerecyclede materialen. In de Houtwerkplaats zijn dat bijvoorbeeld gebruikte palen, hekken, planken en houtresten uit de bouw. Verschillende materialen die we up- en recyclen. Het is een pré als je daarin ervaring hebt, ook bij het 'vermarkten' van nieuwe producten. 

Dit ga je doen in de Houtwerkplaats

 • Je begeleidt, activeert en instrueert medewerkers.
 • Je bent op operationeel niveau verantwoordelijk voor het reilen en zeilen.
 • Je ondersteunt medewerkers met praktische en sociale vaardigheden samen met onze coaches.
 • Je werkt samen met de andere werkplaatsen van Circulus (o.a. Textielwerkplaats en Fietsenwerkplaats) en met je collega-werkbegeleiders. Je bent medeverantwoordelijk voor het gezamenlijke teamresultaat. 
 • Je draagt zorg voor de naleving van wetgeving zoals de Arbowetgeving en de Milieuwetgeving.
 • Je voert administratieve werkzaamheden uit, signaleert knelpunten en doet zo nodig verbetervoorstellen aan het team.

Wij vragen

Een teamspeler die relevante ervaring heeft in de houtbewerking. Je kunt luisteren, motiveren en sturing geven. Je bent zelfstandig, resultaatgericht, initiatiefrijk en hebt ervaring met de doelgroep. Je communiceert makkelijk op elk niveau en maakt zaken bespreekbaar. Je bent stressbestendig, flexibel, kwaliteits- en klantgericht en je hebt een gezonde dosis humor. Je beschikt tenminste over een afgeronde mbo-opleiding en een paar jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Bij voorkeur ben je in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

 • Een uitdagende, afwisselende baan in een ambitieuze organisatie die hart heeft voor mens en milieu.
 • Een functie voor 40 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen €2.739 en €3.549,- afhankelijk van je opleiding en ervaring
 • Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget (PAB) van 13,44%
 • Minimaal 27,5 vakantiedagen
 • Veel ruimte om je te ontwikkelen, o.a. met training en opleiding.
 • Uitgebreide pensioenregeling bij het ABP
 • Sportvergoeding van 25% per maand
 • Een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes en activiteiten

Ben jij degene die wij zoeken?

Wil je solliciteren? Reageer dan voor 1 oktober 2023 per e-mail op deze vacature en stuur je motivatiebrief en je cv naar e-mail: solliciteren@circulus.nl onder vermelding van Werkbegeleider Houtwerkplaats.

Wil je meer informatie of heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Bennie Moes, tel: 06-41076356 of stuur Bennie een e-mail.
                De vacature wordt intern en extern gepubliceerd.

Meer weten over werken bij Circulus? Kijk op onze pagina  CicCirculus.nl/werkenbij 

Kies voor elkaar!

We 'ontzorgen' onze inwoners en gemeenten met een breed takenpakket op het vlak van duurzaam en circulair grondstoffen-, afval- en buitenruimtebeheer. 

Je leest op onze wagens: Kies voor elkaar. We kiezen voor een duurzame toekomst in een wereld waarin we samenwerken en naar elkaar omkijken. We doen ons werk met enthousiasme en met kennis van zaken.

Achtergrondinformatie vind je in ons jaarverslag. In Waarde Magazine vind je onze laatste nieuwtjes. Ook op Youtube Circulus krijg je een indruk van ons werk. 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.