Projectvoorbereider groen 


32-40 uur, standplaats Lochem

De Projectvoorbereider Groen bij Circulus  is een gedreven professional die de schakel is tussen gemeente(n), de groenspecialist en de teamleiders om de groenvoorziening in de regio zo optimaal mogelijk te beheren. Jij vertaalt de beleidsplannen naar begrotingen en vervolgens naar de uitvoering. Samen met een team van 60 collega’s in de uitvoering en externe partijen draag je zorg voor een goede werkvoorbereiding, heldere communicatie en maakt concrete afspraken. Jouw werkzaamheden voer je uit voor de 5 buitenruimte gemeenten (Op dit moment ligt het zwaartepunt nog in Lochem).

Met het Hoofd Bedrijfsbureau, de Groenspecialist en de planner bepaal je de korte, middel en lange termijnplanning die past binnen het beleid van de gemeente. Gezamenlijk stel je een seizoenkalender op met punten als gladheidsbestrijding, snoei- en maaiwerkzaamheden of aanpak van de eikenprocessierups. Hierdoor weet de organisatie ook ruim van tevoren wat er op de planning staat en welke financiële middelen er beschikbaar zijn om het project uit te voeren.

In deze sturende rol heb je een proactieve instelling en neem je het initiatief. Je bent de spin in het web, die snel kan schakelen met collega’s en toeziet of de projecten volgens afspraak uitgevoerd worden. Jouw werkzaamheden zullen voornamelijk op het kantoor in Lochem plaatsvinden. Daarnaast ben je geregeld in het werkveld aanwezig om in te schatten hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten gaan worden.

Circulus is volop in ontwikkeling, waarbij het inrichten van processen en procedures aan de orde van de dag is om het werk eenvoudig, efficiënt en effectief uit te voeren. Hiervoor ligt ook een belangrijke rol voor jou weggelegd in deze professionaliseringsfase.

Verantwoordelijkheden

 • Vertalen van het gemeentelijk groenvoorziening beleid naar de uitvoeringsplannen  
 • Voorbereiden van uit te voeren werkzaamheden per seizoen, rekening houdend met de beschikbare financiën, materieel en personeel
 • Je zorgt voor het tijdig beschikbaar zijn van financiële middelen en detailuitwerking, zoals projectbegrotingen, werkinstructies en tekeningen
 • Afspraken maken met externe partijen bij bijzondere of omvangrijke projecten
 • Toezien op kwaliteit, voorraden en urenverbruik van de projecten en bijsturen waar nodig
 • Bijdragen aan de inrichting van het programma Groen Vision (BOR Vision)
 • Aanvragen van vergunningen voor opdrachten en het melden van werkzaamheden bij betreffende gemeenten en instanties als politie, ambulance en brandweer
 • Input leveren aan toekomstige beleidsnotities en gemeentelijke uitvragen
 • Rapporterend aan het Hoofd Bedrijfsbureau

Wij vragen

 • Afgeronde opleiding richting groenvoorziening, landschapsinrichting of civiele techniek
 • Meerdere jaren ervaring als werkvoorbereider, calculator of projectbegeleider in de groenvoorziening of aanverwante sector
 • Financieel goed onderlegd, planmatig sterk, handig met automatisering, goed organiserend vermogen en communicatief sterk
 • Kennis van RAW-systematiek en ervaring met Groenvision (BOR Vision) is een pré
 • Actief meedenken over het continu verbeteren van de bedrijfsprocessen
 • Persoonlijke kenmerken: betrokken, initiatiefrijk, teamplayer, nauwkeurig en oplossingsgericht

Wij bieden

 • Uitdagende en afwisselende baan in een ambitieuze organisatie met hart voor mens en milieu
 • Veel ruimte om je te ontwikkelen met o.a. training en opleiding
 • Goed salaris, afhankelijk van meegebrachte ervaring
 • Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget (PAB) van 13,44%
 • Uitgebreide pensioenregeling bij het ABP
 • Tegemoetkoming in een collectieve ziektekostenverzekering met een sportvergoeding
 • Een actieve personeelsvereniging met leuke (familie)uitjes en activiteiten

Bedrijfsomschrijving

Circulus is actief in het afval- en grondstoffenbeheer en in het beheer van de openbare ruimte. Dat leidt tot een brede waaier van diensten. Dit wordt uitgevoerd met medewerking van inwoners en met inzet van sociale werkgelegenheid. Circulus zorgt voor een schone en groene leefomgeving en helpen mensen verder die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Dit doen ze op een vernieuwende en sociale manier. Mooi, zichtbaar en zinvol werk met en voor de inwoners van negen gemeenten. Het gaat om Lochem, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Apeldoorn, Voorst en Zutphen.

Het doel van Circulus is om maatschappelijke meerwaarde te bieden aan alle belanghebbenden in de regio. Totaal zijn er rond de 700 mensen werkzaam voor Circulus om samen te werken aan een duurzame en leefbare regio. Circulus heeft geen winstoogmerk en wordt gefinancierd door de gemeenten. Per gemeente worden er langdurige dienstverleningsovereenkomsten afgesloten die jaarlijks geïndexeerd worden. Eens in de drie jaar worden de overeenkomsten herijkt met de ervaringen die eerder op zijn gedaan in combinatie met de visie op de toekomst.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink is door Circulus gevraagd om de werving- en selectieprocedure voor de Projectvoorbereider Groen te verzorgen.

Reageren op deze functie kan uiterlijk tot 13 oktober 2023. De eerste gesprekken worden gevoerd door Bram Alink bij Siebert & Wassink in week 41 en de vervolggesprekken zullen plaatsvinden bij Circulus in week 42 en week 43.

Wij streven ernaar om de procedure in november 2023 af te ronden.

Solliciteer hier middels een motivatie en een cv Neem voor meer informatie contact op met Bram Alink van Siebert & Wassink.
t: 074 – 20 20 333
m: 06 – 20 94 34 00
e: alink@siebertwassink.nl  
w: www.siebertwassink.nl   

Kies voor elkaar!

We 'ontzorgen' onze inwoners en gemeenten met een breed takenpakket op het vlak van duurzaam en circulair grondstoffen-, afval- en buitenruimtebeheer. 

Je leest op onze wagens: Kies voor elkaar. We kiezen voor een duurzame toekomst, waarin we samenwerken en naar elkaar omkijken. We doen dat met enthousiasme en met kennis van zaken.

Achtergrondinformatie vind je in ons jaarverslag. In Waarde Magazine vind je onze laatste nieuwtjes. Ook op Youtube Circulus krijg je een indruk van ons werk. 

 

 

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.