Circulus is op zoek naar een Hoofd Bureau Logistiek

Is deze interessante baan iets voor jou? Lees dan vooral even verder!

Circulus-Berkel richt zich als dienstverlenende organisatie op het verduurzamen van de leefomgeving van de bewoners van negen gemeenten in Oost-Nederland. Het bedrijf verzorgt het beheer van afval en grondstoffen én het beheer van de openbare ruimte in de betreffende gemeenten, met een stevige rol in de sociale arbeidsactivering. Het aaneengesloten regionale verzorgingsgebied telt circa 496.000 inwoners (195.000 huisaansluitingen). 

Circulus-Berkel is toonaangevend op haar vakgebied. Vanuit een breed en duurzaam perspectief worden strategische keuzes gemaakt om de leefomgeving te verduurzamen, in nauwe afstemming met de deelnemende en opdrachtgevende gemeenten. Het overkoepelende en gemeenschappelijke doel is een duurzame, leefbare regio. Een uitdagende, relevante opdracht waarbij als organisatie en kennispartner goed wordt geluisterd naar de gemeentelijke bestuurders, tevens aandeelhouders, gemeenteraden en natuurlijk naar inwoners.

Bij Circulus-Berkel werken – verspreid over zeven locaties – meer dan 650 medewerkers, waarvan de helft in vaste dienst; de andere helft bestaat uit medewerkers die in het kader van sociale werkgelegenheid bij Circulus-Berkel werkzaam zijn.

Bureau Logistiek is het hart van de organisatie. Alles komt hier samen en de werkzaamheden raken alle afdelingen. Planning, werkvoorbereiding, data-analyse en de administratieve verwerking daarvan zijn immers de kerntaken van Bureau Logistiek. Als hoofd van deze afdeling ben je dan ook de spin in het grote web van Circulus-Berkel. Bureau Logistiek is volop in ontwikkeling en we verwachten van jou dan ook dat je houdt van een stevige uitdaging om het team in deze ontwikkelingen mee te nemen en op een positieve manier te begeleiden. Vanzelfsprekend gaan we ervan uit dat je meedenkt en meebeslist over de keuzes die de komende tijd worden gemaakt.

Dit ga je doen

Je geeft op een positieve manier leiding aan een team dat op dit moment bestaat uit vijf medewerkers. Je weet de collega’s in je team te inspireren en te coachen zodat ook zij zich verder ontwikkelen en groeien in hun werk.
Je organiseert de werkzaamheden ten behoeve van de planning, initieert procesverbeteringen om de efficiency en kwaliteit te verhogen en realiseert een efficiënte bedrijfsvoering. Het opstellen van de jaarlijkse begroting zoals afgesproken in de dienstverleningsovereenkomsten van de gemeenten behoort ook tot je takenpakket.

Dit is je profiel

Je kunt goed plannen, organiseren, doelstellingen formuleren en prioriteiten stellen. Je bent analytisch, gedreven, initiatiefrijk, resultaatgericht en hebt een diepgaande kennis van het werkveld. Je beschikt over minimaal drie tot vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie en werkt en denkt op HBO-niveau. Je bent sociaal vaardig en een goede netwerker, zowel binnen als buiten de organisatie.

Wij bieden:

  • Een uitdagende, afwisselende baan in een ambitieuze organisatie die hart heeft voor mens en milieu.
  • Een functie voor 40 uur per week, in eerste instantie voor één jaar.
  • Bij goed functioneren en wederzijds vertrouwen een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een organisatie die vooruit wil en een bruisende werkomgeving. Bij Circulus-Berkel is veel ruimte voor eigen inbreng en natuurlijk tref je er ervaren, professionele, gedreven en hardwerkende collega’s.
  • Een fijn team om in te werken.
  • Goede arbeidsvoorwaarden, waarbij de CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving van toepassing is. Je salarisschaal in deze functie is J.

Interesse gewekt?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Vincent Baas (Manager Grondstoffen),
tel: 06 83 52 56 35 e-mail: vincent.baas@circulus-berkel.nl
Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.

Zie jij de ultieme match met deze baan? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar solliciteren@circulus-berkel.nl, o.v.v. Hoofd Bureau Logistiek. Wie weet zit je dan binnenkort bij ons voor een kop koffie en een gesprek!

Solliciteren kan tot en met 10 januari 2022

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kies voor elkaar!


Een afvalvrije maatschappij, een schone leefomgeving, een betrokken samenleving. Daarop is ons dienstenpakket ingericht. Zo ontzorgen we onze gemeenten op meer terreinen. Dat doen we niet alleen: samenwerking en schaalgrootte zijn onmisbaar voor succes. Vandaar onze boodschap: Kies voor elkaar.

Meer informatie vind je in onder meer ons jaarverslag.

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.