Vacature adviseur gemeenten

Wil jij als ervaren adviseur een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen en een circulaire economie? Dan zijn wij op zoek naar jou! In deze leuke, beleidsmatige en coördinerende rol staan de thema’s huishoudelijk afval, openbare ruimte, gedragsverandering, recycling en hergebruik centraal.

Dit ga je doen

De grondstoffenwereld is volop in beweging en zet koers naar de circulaire economie. Ook het beheer van de openbare ruimte vraagt volop aandacht van Circulus. Gemeenten krijgen steeds meer de regierol om oplossingen te vinden voor lokale vraagstukken en de focus op sociale werkgelegenheid en inwonersparticipatie is groot. Dit betekent een andere manier van denken en werken voor zowel gemeenten, Circulus als regionale uitvoeringsdiensten.

Als adviseur gemeenten help jij de gemeenten en Circulus met het oplossen van een aantal uitdagende vraagstukken. Hoe gaan we –regionaal en duurzaam– om met onze grondstoffen? Hoe veranderen we de openbare ruimte in een gedeelde leefomgeving? Hoe zetten we daarbij in op sociale werkgelegenheid en inwonersparticipatie? Zo draag jij bij aan het halen van de stedelijke en landelijke doelstellingen op het vlak van duurzaamheid, bezien vanuit de afvalketen en openbare ruimte. Je levert daarmee ook een bijdrage aan de strategie van onze organisatie en de daarbij in te zetten transities. Je vertaalt de organisatiestrategie naar zowel gemeentelijk beleid als innovatieve (interne) projecten. Je adviseert op bestuurlijk en ambtelijk niveau over de voorstellen, implementatie, evaluatie en uitvoering van beleid.

Als adviseur ben jij de schakel tussen de organisatie, de gemeente en andere stakeholders. Je bouwt en onderhoudt actief het relatienetwerk met gemeentelijke partners en relevante organisaties binnen het werkveld. Je bent in staat om verbindingen te maken, maar ook om tegengestelde belangen te overbruggen. Je komt te werken in een dynamisch team met wie je nauw samenwerkt.

Wie ben jij?

Je bent iemand die het gemeentelijk domein kent, het politieke bestuurlijke spel kent voor jou geen geheimen. Van nature kun je mensen inspireren en overtuigen. Je staat open voor de mening van een ander waardoor je constructief samenwerkt. In de projectmatige samenwerking kun jij leidend zijn, keuzes maken en vooruit plannen. Het aangaan van nieuwe en beheren van bestaande relaties gaat je gemakkelijk af. Ook ben jij gewent om grote contracten te beheren waarbij je gevoel hebt voor financiën.

Wat breng je mee?

  • Je kent het gemeentelijk domein (fysiek en sociaal) en bent in staat complexe vraagstukken van een ijzersterk antwoord te voorzien
  • Door jouw ondernemende instelling herken je kansen en vertaal je deze naar mogelijkheden voor Circulus
  • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring

Wat wij bieden

  • Een uitdagende, afwisselende baan in een ambitieuze organisatie die hart heeft voor mens en milieu
  • Een functie voor 32-40 uur per week
  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.853 en € 5.466 afhankelijk van je opleiding en ervaring
  • Een Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget (PAB) van 13,44%.
  • Expertise en visie binnen de domeinen afval en grondstoffen, buitenruimte en sociale activering/participatie. Circulus als kenniscentrum op deze drie onderwerpen
  • Goede arbeidsvoorwaarden, waarbij de CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving (GEO) van toepassing is

Ben jij degene die we zoeken?

Heb je inhoudelijk vragen over de vacature? Neem dan contact op met Wouter Jansen (Manager Klant), tel: 06-11530031, e-mail: Wouter.jansen@circulus.nl

Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan gaan we graag met je in gesprek. Je motivatiebrief en CV kan je mailen naar solliciteren@circulus.nl onder vermelding van Adviseur Gemeenten.

Kies voor elkaar!

We 'ontzorgen' onze inwoners en gemeenten met een breed takenpakket op het vlak van duurzaam en circulair grondstoffen-, afval- en buitenruimtebeheer. 

Je leest op onze wagens: Kies voor elkaar. We kiezen voor een duurzame toekomst, waarin we samenwerken en naar elkaar omkijken. We doen dat met enthousiasme en met kennis van zaken.

Achtergrondinformatie vind je in ons jaarverslag. In Waarde Magazine vind je onze laatste nieuwtjes. Ook op Youtube Circulus krijg je een indruk van ons werk. 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.