19 januari 2023 Gezellige drukte en recordopbrengst bij kerstbomeninzameling

Gezellige drukte en recordopbrengst bij kerstbomeninzameling

Woensdag 11 januari kon in alle kernen in onze gemeente weer kerstbomen worden ingeleverd. Voor veel schoolkinderen een leuke woensdagmiddag-activiteit. Op alle negen inzamelpunten was het lekker druk. Grote en kleinere bomen, met en zonder naalden: op de locaties stonden groenmedewerkers van Circulus klaar om alle bomen aan te nemen.

Grote aanloop

Het was voor kinderen weer een mooie manier om een zakcentje te verdienen, want iedere boom leverde 50 cent op. Het weer was prima en de aanloop groot dit jaar. Al het inzamel-enthousiasme zorgde voor een recordopbrengst voor de gemeente Lochem: er werden 2500 kerstbomen ingeleverd, bijna 250 meer dan vorig jaar. Vooral aan het Stiggoor in Lochem was het een drukte van belang. Op deze locatie ontvingen de groenmedewerkers tweemaal zo veel bomen dan in 2022. Ook in Epse verdubbelde de opbrengst.

De sfeer op alle locaties was gezellig. Tjarko uit Gorssel sleepte acht bomen achter zijn fiets naar het inzamelpunt bij het Tramhuisje. “Het is leuk om te doen. Die bomenberg wordt steeds groter. Wat gaan jullie ermee doen?” De groenmedewerker vertelde dat de bomen versnipperd worden. “Dat kan weer worden verwerkt tot een bodemverbeteraar.” 

Inzameling gemist?

Heeft u de kerstbomeninzameling gemist en wilt u de boom alsnog kwijt? Jaarlijks kunt u 500 kilo groen- en snoeiafval kosteloos naar de Recyclepleinen in Lochem, Zutphen of Deventer brengen. Vergeet daarbij uw milieupas niet. Hier vindt u de adressen en openingstijden.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws