15 januari 2024 Gezellige drukte bij kerstbomeninzameling

Gezellige drukte bij kerstbomeninzameling

Grote en kleinere bomen, met en zonder naalden en een enkele keer met kluit: bij de kerstbomeninzameling werden vorige week in totaal 2300 kerstbomen ingeleverd. Op negen inzamelpunten in de gemeente stonden Circulus-medewerkers klaar om de bomen aan te nemen. Ook dit jaar in ruil voor 50 cent per boom.


Grote aanloop

Het was gezellig druk op deze koude, maar zonnige woensdagmiddag. “De meeste kinderen kwamen lopend, op de fiets, met een bolderkar of fietskar. Een enkeling had een ouder geregeld met een bakfiets of auto”, aldus een Circulus-collega. Sommige kinderen verspreidden vooraf briefjes in de buurt en boden een heuse kerstbomen-ophaalservice aan. “Een jongen in Lochem had op die manier maar liefst 193 kerstbomen verzameld. Dat leverde een leuk zakcentje op.” In Gorssel konden kinderen een oproepje doen op het digitale prikbord van Gorssel.nl.

Alle ingezamelde kerstbomen zijn versnipperd. Het organische materiaal wordt ingezet als bodembedekker of verwerkt tot bodemverbeteraar.

Inzameling gemist?

Heeft u deze actie gemist en wilt u de boom alsnog kwijt? Ieder jaar kunt u in totaal 500 kilo groen- en snoeiafval gratis naar de Recyclepleinen in Lochem, Zutphen of Deventer brengen. Vergeet uw milieupas niet mee te nemen.

Kijk op deze pagina voor openingstijden en adressen. Ook deze bomen worden versnipperd en duurzaam verwerkt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws