0900 2552

Vuurwerkrestenactie
 

Geen Vuurwerkactie in 2022


Het is een mooie traditie in Deventer: samen met buurtbewoners op 1 januari de vuurwerkresten bij elkaar vegen en die – op de eerste werkdag van het nieuwe jaar - naar een aantal punten in de gemeente brengen. Opgeruimd beginnen, noemen we dat. De Schoon Familie zorgt altijd voor iets lekkers en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Maar… vuurwerk is ook dit jaar verboden, dus gaat ook de vuurwerkactie van 2022 niet door.

Wel (zwerf)afval opgeruimd? Dan kunt u natuurlijk op de gebruikelijke manier - op werkdagen - een koeriertje aanmelden; onze collega's halen het zwerfafval gratis bij u op.

Vuurwerk is mooi en spannend en hoort - voor veel mensen - bij oud & nieuw. Boy Blindganger is dol op vuurwerk. Dagen van te voren verheugt hij zich op de jaarwisseling en de vuurwerkwinkel heeft een goeie klant aan hem!
Na de jaarwisseling ligt er dan ook veel rommel in zijn straat, net als in een heleboel andere straten van de stad. Dat ziet er natuurlijk niet uit, maar dat is niet het enige bezwaar: het is namelijk ook gevaarlijk. Met een snelle opruimactie slaan we verschillende vliegen in een klap.

Het is een mooie traditie dat bewoners in Deventer snel, makkelijk én gratis hun vuurwerkresten kunnen inleveren. Zelf bij elkaar vegen, bellen voor een koeriertje of de vuurwerkresten inleveren bij een van de containers die verspreid over Deventer staan. Die traditie blijft in stand, maar na goed overleg is besloten dat niet meer op nieuwjaarsdag te doen, maar de actie een dag te verschuiven naar donderdag 2 januari 2020. Voor die (werk)dag zijn meer medewerkers in te zetten en is het afval snel af te voeren. Ook het bellen voor een vuurwerkkoeriertje kan vanaf 2 januari. Zo geven we iedereen de gelegenheid om op Nieuwjaarsdag nog even na te genieten van de feestdagen!

Veiligheid

Tussen de vuurwerkresten liggen veel blindgangers, vuurwerk dat niet is ontploft en geen goede lont meer heeft.
Jongeren vinden het reuze spannend om in de vuurwerkresten naar – volgens hun – nog bruikbaar vuurwerk te zoeken en dat weer af te steken. Dat kan leiden tot vervelende ongelukken.
Veiligheid staat voorop, vindt de Deventer Schoon Familie. Boy Blindganger roept dan ook iedereen op om zo snel mogelijk de handen uit de mouwen moet steken om de vuurwerkresten bij elkaar te vegen en in zakken te doen.
Dat levert niet alleen schone straten en een schone buurt op, maar redt al gauw een handvol vingers en een paar ogen!!

Opgeruimd beginnen

Onder het motto ‘Opgeruimd beginnen’ organiseert de Deventer Schoon Familie op donderdag 2 januari 2020 haar haar inmiddels overbekende Vuurwerkrestenactie. En natuurlijk helpen we daarbij ook een handje. 
Als u een hoeveelheid vuurwerkrommel bij elkaar heeft geveegd, hoeft u alleen maar even te bellen met Cambio. Dat kan vanaf 2 januari. Medewerkers van Cambio/Circulus komen de vuurwerkresten bij u ophalen.
Op 2 januari (van 11.00 tot 14.00 uur) kunt u het vuurwerkafval ook al wegbrengen naar een van de containers die speciaal daarvoor op diverse plekken in de stad staan.
Bent u lid van de Deventer Schoon Familie, dan krijgt u ook nog eens twee cambi’s. ‘Opgeruimd het nieuwe jaar beginnen!’ U doet toch ook mee?

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.