Honden: veel mensen zijn er dol op. Maar iedereen heeft een hekel aan hondenpoep. DSF maakt daar werk van - samen met u. 

Een schepje en een zakje gaan natuurlijk altijd mee bij de uitlaatbeurt. Het zakje kan in de afvalbak. Er staan altijd een bak op maximaal 350 meter afstand. Iedere hondenbezitter binnen de bebouwde moet de poep van zijn eigen hond opruimen, aldus de gemeentelijke verordening. Dat betekent ook dat iedereen die zijn hond uit laat een opruimmiddel bij zich moet hebben. De gemeente zorgt voor voldoende afvalbakken, u doet als hondenbezitter de rest. 

Losloopgebieden

Verder mogen honden  alleen nog loslopen op plekken die daar speciaal voor zijn aangewezen. Waar die zijn, laat de hondenuitlaatkaart zien. In deze losloopgebieden mag de poep van de hond blijven liggen, deze gebieden worden door Circulus schoongemaakt. Er wijzigt nog wel eens iets in het overzicht van de losloopgebieden, het is dan ook verstandig om af en toe de website van de gemeente te checken.

Kinderspeelplaats

Kinderspeelplaatsen zijn verboden gebied voor honden; ook als ze zijn aangelijnd, of bijvoorbeeld op schoot zitten. Deze speelplaatsen zijn bedoeld voor kinderen en ouders moeten er op kunnen vertrouwen dat deze speelplaatsen niet gebruikt worden als hondentoilet.

Handhaving

Circulus verzorgt taken voor en namens de gemeente. Handhaving en toezicht gebeurt door de gemeente. De gemeente laat weten dat overtreders van het hondenbeleid bekeurt worden. U vindt meer over handhaving op de  website van de gemeente. 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.