0900 9552

'No shit'

Bella, de puberdochter van Bep en Bennie heeft een hondje: Bolly. De hele familie is dol op het ondeugende beestje, maar iedereen heeft een hekel aan hondenpoep!

 

Bella laat Bolly elke dag een aantal keren uit en maakt dan een flinke wandeling met hem. Bolly is dan keurig aangelijnd. En natuurlijk heeft Bella altijd een schepje en een zakje mee om de poep van Bolly op te ruimen. Het zakje kan in de afvalbak. Er staan altijd een bak op maximaal 350 meter afstand. Als Bella dat te ver vindt neemt ze het zakje netjes mee naar huis en gaat het daar in de container.

Hondenpoepbeleid gemeente Deventer

In 2006 is het hondenpoepbeleid vastgesteld door de gemeenteraad. Kern van de aanpak is dat iedere hondenbezitter binnen de bebouwde kom altijd de poep van zijn eigen hond moet opruimen. Dat betekent ook dat iedereen die zijn hond uit laat een opruimmiddel bij zich moet hebben. De gemeente zorgt voor voldoende afvalbakken (u hoeft nooit meer dan 350 meter te lopen naar een afvalbak).
Er is een speciale ‘hondenpoepfolder’ verkrijgbaar bij de gemeente.

Losloopgebieden

Honden mogen alleen nog loslopen in 'gebieden' die daar speciaal voor zijn aangewezen. Op alle andere plekken in de stad moet de hond zijn aangelijnd.
In deze losloopgebieden mag de poep van de hond blijven liggen, deze gebieden worden door Circulus schoongemaakt.
Er wijzigt nog wel eens iets in het overzicht van de losloopgebieden, het is dan ook verstandig om af en toe de website van de gemeente te checken.

Kinderspeelplaats

Kinderspeelplaatsen zijn verboden gebied voor honden; ook als ze zijn aangelijnd, of bijvoorbeeld op schoot zitten. Deze speelplaatsen zijn bedoeld voor kinderen en ouders moeten er op kunnen vertrouwen dat deze speelplaatsen niet gebruikt worden als hondentoilet.

Handhaving

Circulus verzorgt taken voor en namens de gemeente. Handhaving en toezicht gebeurt door de gemeente. De gemeente laat weten dat overtreders van het hondenbeleid bekeurt worden.
U vindt meer over handhaving op de  website van de gemeente. 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.