01 mei 2021 Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt

Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt

Qua weer lijkt het er nog niet altijd op, maar officieel is de winter afgelopen. Daarmee is er voor dit seizoen ook een eind gekomen aan de Winterdienst bij Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf. Er is door de mensen van de Winterdienst hard gewerkt, reden voor de gemeente Deventer om die noeste werkers te trakteren op een lekkere warme bal gehakt.

Tijdens de hele winter staan collega’s en partners paraat om – als dat nodig is – aan gladheidsbestrijding te doen: belangrijke routes, wegen en fietspaden in de gemeente Deventer worden gestrooid. Zo gauw de temperatuur richting de nul daalt is het in de zoutloods aan de Westfalenstraat een drukte van belang; van daaruit gaan alle voertuigen de weg op om te strooien en – als het nodig is – sneeuw te schuiven.
‘Dat is de afgelopen winter relatief vaak gebeurd’,  vertelt Jacqueline van de Vlekkert, gebiedscoördinator bij Circulus-Berkel. ‘De temperatuur was ’s nachts en in de ochtend regelmatig net rond of onder nul en dan kan het flink glad worden. Dan moeten we dus aan de slag!’

‘Sneeuwweek’

Naast deze ‘normale’ winterperikelen was daar natuurlijk de tweede week van februari: een week met – voor Nederland bijna ongekende – hoeveelheden sneeuw en vervolgens flinke kou. Het normale werk in de Buitenruimte (zwerfafval opruimen, groenonderhoud en dergelijke) is dan niet mogelijk. Daarom zijn alle collega’s van Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf die in die buitenruimte werken in die week ingezet voor winterse klussen. Sneeuw schuiven, zout strooien, zorgen dat winkelcentra en een aantal andere belangrijke locaties begaanbaar waren; ruim honderd extra mensen zijn er in die week druk mee geweest.

Deventer begaanbaar

‘Er is heel hard gewerkt, de hele winter, maar vooral in die bijzondere week’, vindt Ben Voorhorst (contractbeheerder en adviseur bij de gemeente Deventer), die een kijkje komt nemen. ‘Dat waarderen we enorm, dus daarom trakteren we vandaag – naast de mensen die altijd de machinale gladheidsbestrijding doen en die tijdens de enorme sneeuwval bijna dag en nacht in touw zijn geweest - ook heel graag de mensen die in die week gewerkt hebben om belangrijke plekken in Deventer begaanbaar te houden.’

Tweehonderd ballen gehakt

Maar liefst tweehonderd – huisgemaakte – ballen zijn er gemaakt door Silvia’s Catering op rolletjes. En die gaan er met smaak in bij de collega’s! Vanwege Corona zijn de medewerkers uitgenodigd in shifts en natuurlijk wordt er goed gelet op de anderhalve meter afstand. Collega’s van het Groenbedrijf nemen in een aantal gevallen de broodjes mee naar kleinere locaties. Zo wordt het niet te druk aan de Westfalenstraat en kan iedereen veilig (en droog onder de overkapping voor de voertuigen) genieten van de traktatie.

Ga terug

Nieuwsberichten Cambio

Deventer Innovatieprijs - meld je aan! Deventer Innovatieprijs - meld je aan! Lees hier verder Corona en onze dienstverlening; houd afstand, dus óók op onze Recyclepleinen Corona en onze dienstverlening; houd afstand, dus óók op onze Recyclepleinen Onze diensten en richtlijnen voor bezoekers Lees hier verder Ger Hondman; onbetaalbare vrijwilliger Ger Hondman; onbetaalbare vrijwilliger Hij werkt al meer dan veertien jaar bij Circulus-Berkel. Ooit begonnen bij Cambio, omdat hij een tegenprestatie moet leveren voor de uitkering die hij van de gemeente Deventer krijgt. Als die verplichting er af gaat, blijft hij. Als vrijwilliger. Want werken met de BuitenRuimte-collega’s biedt hem structuur, stabiliteit en natuurlijk gezelligheid, en dat wil hij nog lang niet missen. Inmiddels heeft Ger Hondman de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar ophouden? Dat zit er wat Ger betreft nog lang niet in! Lees hier verder Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt Qua weer lijkt het er nog niet altijd op, maar officieel is de winter afgelopen. Daarmee is er voor dit seizoen ook een eind gekomen aan de Winterdienst bij Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf. Er is door de mensen van de Winterdienst hard gewerkt, reden voor de gemeente Deventer om die noeste werkers te trakteren op een lekkere warme bal gehakt. Lees hier verder Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans Sinds juli 2017 maken de medewerkers van de Fietsenwerkplaats van Circulus-Berkel elk jaar een aantal gele fietsen. Het zijn bedrijfsfietsen voor Heijmans, een beursgenoteerde onderneming die in heel Nederland activiteiten in Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Als maker willen zij bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving. Het recept dat zij daarbij hanteren is: Verbeteren, Verslimmen en Verduurzamen.  De duurzame fietsen uit Deventer zijn daarop een waardevolle aanvulling. Lees hier verder CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus Vijf keer in de week kunnen de bewoners van Woon/zorgcentrum Ludgerus een gezonde, verse maaltijd bestellen bij de overburen van CambioKeuken. De medewerkers van CambioKeuken slagen er in – ook in deze lastige Coronatijden – deze dienstverlening op peil te houden, sterker nog: ze hebben hem zelfs uitgebreid! Lees hier verder
Toon oudere artikelen
Alles onder een dak
09 maart 2020

Alles onder een dak

Afval, grondstoffen, reiniging en groenonderhoud op één centrale plek - Nieuwe locatie officieel geopend - 850 inwoners op de open dag

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!
26 augustus 2019

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!

De plant(resten) en/of de grond waarin de Japanse duizendknoop plant heeft gestaan gooit u in de grijze container, of u voert het af naar het Recycleplein. Het afval hoort niet thuis in de groene container of op de composthoop.

Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313
18 oktober 2018

Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313

Op een warme, zonnige dinsdagmiddag in oktober is het feest bij 0313 Doesburg. Jongerenwerker Pascal Derksen mag een cheque van maar liefst € 3000 in ontvangst nemen als Buurtcadeau van het Oranjefonds. En daar gaan ze heel leuke dingen mee doen!

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?
08 september 2017

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek
01 maart 2017

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek

Hondenpoep; iedereen heeft er een hekel aan. En het mag dan wel verplicht zijn om de poep van je hond op te ruimen, bepaald niet elke hondenbaasje houdt zich daaraan. Leerlingen van Montessorischool De Ontdekking in Deventer kwamen in actie.

Geslaagde opening Techniekfabriek
10 februari 2017

Geslaagde opening Techniekfabriek

De afgelopen maanden is er ingericht, uitgeprobeerd en geëxperimenteerd met het ambachtelijk vervaardigen van mooie, duurzame producten.
Deze middag is het tijd om aan iedereen te laten zien wat de resultaten zijn van al dat harde werken.

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Cambio

Westfalenstraat 5
7418dc Deventer

Route berekenen

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.