04 februari 2021 Er gaat wat veranderen in 2021!

Er gaat wat veranderen in 2021!

Op 11 november is in Deventer het nieuwe grondstoffenplan 2020-2024 vastgesteld. Een aantal speerpunten zijn:

  • Minder restafval en meer zuiverheid van grondstoffen.
  • Een schone buurt.
  • Arbo en veiligheid.

Dat betekent dat een aantal inzamelingen in Deventer gaan wijzigen. In de loop van 2021 hoort u wat dat voor u gaat betekenen.

Een paar wijzigingen op een rij:

  • Er komen meer GF-(Groente en Fruit)zuilen in de binnenstad en bij een aantal hoogbouwcomplexen.
  • Elke bewoner kan met een Ja-sticker aangeven of hij ongeadresseerd drukwerk wil ontvangen.
  • Glas en papier worden niet meer (overal) aan huis opgehaald, u kunt deze grondstoffen wegbrengen naar ondergrondse containers. Voor papier en karton kunnen bewoners van laagbouw een minicontainer aan huis krijgen. Die wordt elke vier weken geleegd.
  • De BEST-tas verdwijnt per 1 mei.  Boeken, kleine elektrische apparaten en speelgoed kunt u inleveren bij Het Goed. Textiel kunt u naar een textielcontainer in de buurt brengen.
  • Het saldo van de Milieupas blijft langer geldig.

Inzameldata en de afvalkalender/app vanaf mei 2021

Wijzigingen worden doorgevoerd in de loop van 2021. Vanaf mei kan dat gevolgen hebben voor de inzameldata. Natuurlijk zorgen we ervoor dat u op tijd wordt geïnformeerd over nieuwe data en eventuele andere wijzigingen.

Ga terug

Nieuwsberichten Cambio

Circulushelden in Deventer letterlijk in het zonnetje! Circulushelden in Deventer letterlijk in het zonnetje! Donderdagmiddag 10 maart rond lunchtijd is het gezellig druk én stralend zonnig op de parkeerplaats van Circulus aan de Westfalenstraat. Wethouder Carlo Verhaar is aanwezig om de mannen en vrouwen van Circulus een welgemeend compliment te geven voor de goed verlopen invoering van het Grondstoffenplan in Deventer, maar ook om aandacht te besteden aan de Week van de Afvalhelden. Lees hier verder Ger Hondman; onbetaalbare vrijwilliger Ger Hondman; onbetaalbare vrijwilliger Hij werkt al meer dan veertien jaar bij Circulus-Berkel. Ooit begonnen bij Cambio, omdat hij een tegenprestatie moet leveren voor de uitkering die hij van de gemeente Deventer krijgt. Als die verplichting er af gaat, blijft hij. Als vrijwilliger. Want werken met de BuitenRuimte-collega’s biedt hem structuur, stabiliteit en natuurlijk gezelligheid, en dat wil hij nog lang niet missen. Inmiddels heeft Ger Hondman de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar ophouden? Dat zit er wat Ger betreft nog lang niet in! Lees hier verder CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus Vijf keer in de week kunnen de bewoners van Woon/zorgcentrum Ludgerus een gezonde, verse maaltijd bestellen bij de overburen van CambioKeuken. De medewerkers van CambioKeuken slagen er in – ook in deze lastige Coronatijden – deze dienstverlening op peil te houden, sterker nog: ze hebben hem zelfs uitgebreid! Lees hier verder Alles onder een dak Alles onder een dak Op vrijdag 6 maart heeft Circulus-Berkel de nieuwe locatie aan de Westfalenstraat officieel geopend. Op zaterdag 7 maart was aan de inwoners van Deventer om kennis te maken met de nieuwe locatie met alle voorzieningen. Ruim 850 mensen maakten gebruik van de gelegenheid een rondleiding te volgen en deel te nemen aan de activiteiten. Later deze week volgt nog een uitgebreid verslag.   Lees hier verder Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container! Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container! De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant met heel sterke wortels. Deze wortels kunnen schade veroorzaken aan woningen, wegen en bouwwerken. Ze groeien zowel verticaal als horizontaal en komen soms elders weer boven de grond. Daar groeien ze uit tot nieuwe woekeraars. De plant heeft door zijn extreme groei negatieve gevolgen voor andere flora en fauna. Lees hier verder Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313 Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313 Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313 Op een warme, zonnige dinsdagmiddag in oktober is het feest bij 0313 Doesburg. Jongerenwerker Pascal Derksen mag een cheque van maar liefst € 3000 in ontvangst nemen als Buurtcadeau van het Oranjefonds. En daar gaan ze heel leuke dingen mee doen! Lees hier verder

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Cambio

Westfalenstraat 5
7418dc Deventer

Route berekenen

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.