21 april 2020 CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus

CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus

Vijf keer in de week kunnen de bewoners van Woon/zorgcentrum Ludgerus een gezonde, verse maaltijd bestellen bij de overburen van CambioKeuken. De medewerkers van CambioKeuken slagen er in – ook in deze lastige Coronatijden – deze dienstverlening op peil te houden, sterker nog: ze hebben hem zelfs uitgebreid!

In ‘gewone’ tijden verzorgt CambioKeuken drie keer in de week een driegangenmenu bij Ludgerus. De bewoners – die zich voor deze voorziening hebben aangemeld – genieten dan samen van de maaltijd, die door de medewerkers van CambioKeuken wordt geserveerd. Met alle beperkingen van de Coronapandemie, kan dat op dit moment niet meer. Daarom worden er nu – vijf keer per week – maaltijden bezorgd.
Randy Steijn, werkbegeleider en kok bij CambioKeuken legt uit hoe het werkt. ‘We willen graag iets voor de mensen betekenen; voor hen is het natuurlijk een heel moeilijke tijd. Daarom heeft Tamara, een van onze medewerkers, een nieuwe werkwijze bedacht. We koken op de dagen dat we dat altijd al deden, nog steeds een driegangenmaaltijd en op de andere twee dagen zorgen we voor een hoofdmaaltijd en een toetje. We verpakken het in een tasje, zetten dat voor de deur en bellen aan. De mensen kunnen het dan zelf pakken. In de keuken werken we natuurlijk met alle benodigde beschermingsmaatregelen.’

Hard werken
Trajectmedewerkers, mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, mogen op dit moment niet werken. ‘De meesten vinden dat heel moeilijk’, aldus Randy. ‘Ik heb er elke dag wel een paar aan de telefoon; of ze niet toch een paar uur mogen komen. Helaas kan dat op het moment niet, maar wie weet wordt daar nog een oplossing voor gevonden. Gezondheid staat daarbij natuurlijk voorop!’
Dat het – met vaste Cambiomedewerkers – toch lukt om de maaltijdvoorziening voor de bewoners van Ludgerus op peil te houden, komt omdat er op dit moment geen cateringopdrachten zijn en ook het vaste kantinebeheer op de Etty Hillesumlocatie Boerhaave niet doorgaat. ‘Het is hard werken’, lacht Randy, ‘maar we redden het wel!’
De vaste leverancier van CambioKeuken, Dijkgraaf Reinders, levert een aantal producten tegen een gereduceerde prijs. Zij kunnen op dit moment niet leveren aan de horeca en zo krijgen die producten toch een goede bestemming.

Boodschappenservice
Naast deze maaltijdservice ondersteunt Cambio ook bij de boodschappenservice die het Ludgerus heeft opgezet. De bewoners geven aan welke boodschappen ze willen hebben en medewerkers van Cambio halen die op bij de betreffende winkel en brengen ze naar Ludgerus. Daar wordt voor verdere verspreiding gezorgd. ‘Zo kunnen we toch mooi wat betekenen voor onze oudere overburen’, constateert Randy tevreden.

Ga terug

Nieuwsberichten Cambio

Deventer Innovatieprijs - meld je aan! Deventer Innovatieprijs - meld je aan! Lees hier verder Corona en onze dienstverlening; houd afstand, dus óók op onze Recyclepleinen Corona en onze dienstverlening; houd afstand, dus óók op onze Recyclepleinen Onze diensten en richtlijnen voor bezoekers Lees hier verder Ger Hondman; onbetaalbare vrijwilliger Ger Hondman; onbetaalbare vrijwilliger Hij werkt al meer dan veertien jaar bij Circulus-Berkel. Ooit begonnen bij Cambio, omdat hij een tegenprestatie moet leveren voor de uitkering die hij van de gemeente Deventer krijgt. Als die verplichting er af gaat, blijft hij. Als vrijwilliger. Want werken met de BuitenRuimte-collega’s biedt hem structuur, stabiliteit en natuurlijk gezelligheid, en dat wil hij nog lang niet missen. Inmiddels heeft Ger Hondman de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar ophouden? Dat zit er wat Ger betreft nog lang niet in! Lees hier verder Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt Einde winterdienst gevierd met warme bal gehakt Qua weer lijkt het er nog niet altijd op, maar officieel is de winter afgelopen. Daarmee is er voor dit seizoen ook een eind gekomen aan de Winterdienst bij Circulus-Berkel en Het Groenbedrijf. Er is door de mensen van de Winterdienst hard gewerkt, reden voor de gemeente Deventer om die noeste werkers te trakteren op een lekkere warme bal gehakt. Lees hier verder Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans Duurzame gele fietsen veroveren Heijmans Sinds juli 2017 maken de medewerkers van de Fietsenwerkplaats van Circulus-Berkel elk jaar een aantal gele fietsen. Het zijn bedrijfsfietsen voor Heijmans, een beursgenoteerde onderneming die in heel Nederland activiteiten in Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Als maker willen zij bijdragen aan het creëren van een gezonde leefomgeving. Het recept dat zij daarbij hanteren is: Verbeteren, Verslimmen en Verduurzamen.  De duurzame fietsen uit Deventer zijn daarop een waardevolle aanvulling. Lees hier verder CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus CambioKeuken kookt voor bewoners Ludgerus Vijf keer in de week kunnen de bewoners van Woon/zorgcentrum Ludgerus een gezonde, verse maaltijd bestellen bij de overburen van CambioKeuken. De medewerkers van CambioKeuken slagen er in – ook in deze lastige Coronatijden – deze dienstverlening op peil te houden, sterker nog: ze hebben hem zelfs uitgebreid! Lees hier verder
Toon oudere artikelen
Alles onder een dak
09 maart 2020

Alles onder een dak

Afval, grondstoffen, reiniging en groenonderhoud op één centrale plek - Nieuwe locatie officieel geopend - 850 inwoners op de open dag

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!
26 augustus 2019

Japanse duizendknoop in de tuin? Gebruik de grijze container!

De plant(resten) en/of de grond waarin de Japanse duizendknoop plant heeft gestaan gooit u in de grijze container, of u voert het af naar het Recycleplein. Het afval hoort niet thuis in de groene container of op de composthoop.

Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313
18 oktober 2018

Buurtcadeau Oranjefonds voor 0313

Op een warme, zonnige dinsdagmiddag in oktober is het feest bij 0313 Doesburg. Jongerenwerker Pascal Derksen mag een cheque van maar liefst € 3000 in ontvangst nemen als Buurtcadeau van het Oranjefonds. En daar gaan ze heel leuke dingen mee doen!

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?
08 september 2017

Schone IJsseloevers; heb jij een goed idee?

Heb jij een idee om zwerfafval rondom de IJssel te voorkomen en/of te verwijderen? Meld dat dan aan en win € 5000 om dat idee uit te voeren!

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek
01 maart 2017

Posters tegen hondenpoep in de Vijfhoek

Hondenpoep; iedereen heeft er een hekel aan. En het mag dan wel verplicht zijn om de poep van je hond op te ruimen, bepaald niet elke hondenbaasje houdt zich daaraan. Leerlingen van Montessorischool De Ontdekking in Deventer kwamen in actie.

Geslaagde opening Techniekfabriek
10 februari 2017

Geslaagde opening Techniekfabriek

De afgelopen maanden is er ingericht, uitgeprobeerd en geëxperimenteerd met het ambachtelijk vervaardigen van mooie, duurzame producten.
Deze middag is het tijd om aan iedereen te laten zien wat de resultaten zijn van al dat harde werken.

Waar u terecht kunt

Openingstijden

Cambio

Westfalenstraat 5
7418dc Deventer

Route berekenen

Maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur

 

Was deze informatie nuttig?

Heeft u tips om het beter te maken?

Bedankt voor uw feedback.