29 december 2021 Kerstboominzameling gemeente Brummen op 13 januari

Kerstboominzameling gemeente Brummen op 13 januari

Ook in 2022 organiseert de gemeente Brummen een kerstboominzameling en wel op woensdag 12 januari. De gemeente gaat voor een succesvolle en veilige inzameling, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Op woensdag 12 januari 2022, tussen 13.30 en 16.30 uur, kunnen particulieren (kinderen en volwassenen) en verenigingen hun kerstboom weer inleveren. Elke ingezamelde boom levert 50 eurocent op. De kerstboominzameling is niet voor bedrijven bedoeld.

U kunt de kerstbomen inleveren bij de volgende locaties:

Brummen

  • gemeentelijk afvaldepot Arnhemsestraat
  • Troelstralaan, ter hoogte van Kindcentrum Het P@rk (was 't Goor)

Eerbeek

  • grasveld hoek Volmolenweg/Poelkampstraat
  • groenstrook Kindcentrum De Sterrenbeek aan de Derickxkamp
  • parkeerplaats Eerbeekse Boys aan de Veldkantweg

De gemeente vraagt u om grote partijen aan te bieden bij het gemeentelijk afvaldepot in Brummen of op de locatie bij de Eerbeekse Boys.

Corona

Neem op de dag van inzameling de dan geldende coronamaatregelen in acht, zoals voldoende afstand houden van de medewerkers voor een zo veilig mogelijke inzameling.

Over de inzameling

De gemeente Brummen organiseert ieder jaar de kerstboominzameling. Daarmee wordt voorkomen dat in het begin van het nieuwe jaar kerstbomen langs de kant van de weg komen te liggen. Dat ziet er niet zo fraai uit. De inzameling komt het milieu ten goede, omdat de ingezamelde bomen worden gecomposteerd. Een bijkomend voordeel is dat inwoners van de gemeente Brummen geen kosten hoeven te maken voor het verwijderen van hun kerstboom. Wilt u er zelf voor zorgen dat de pot/staander van de kerstboom af is?

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws