27 november 2020 Gemeente aan de bak met afvalinzameling

Gemeente aan de bak met afvalinzameling

In het Brummens Nieuws van vrijdag 27 november vindt u een dubbele pagina over afval en grondstoffen. De gemeente Brummen staat namelijk in de startblokken om haar afvalinzameling te vernieuwen.

Op de pagina's leest u onder meer een interview met wethouder Cathy Sjerps. Zij vertelt waarom er aan een nieuw beleid wordt gewerkt. U leest ook over de enquête over afval en grondstoffen die in december gehouden wordt. Daarnaast biedt de pagina praktische info en tips! Klik op de afbeelding om de pagina's te openen.

Afval ABC met handige links

Afvalkalender: op de digitale afvalkalender vindt u de inzameldagen die voor uw adres gelden. Klik hier voor uw persoonlijke afvalkalender.
App: met de app van Circulus-Berkel heeft u de inzameldagen altijd bij de hand! De app heeft ook een handige wat-hoort-waar zoekfunctie. Download hier de app.
BEST-tas: een groene tas voor het gescheiden inleveren van Boeken, kleine Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel. Op de speciale website van Circulus-Berkel www.best-tas.nl leest u het bijzondere verhaal van de BEST-tas en ontdekt u het gemak. U kunt hier ook gratis een nieuwe BEST-tas bestellen.
Chemokar:4 keer per jaar kunt u een afspraak maken met de chemokar van Circulus-Berkel. Een medewerker van ons haalt uw klein chemisch afval (ook wel klein gevaarlijk afval genaamd) gratis aan huis op. Een afspraak maakt u eenvoudig via ons online loket. Kies voor ophalen KGA (Klein gevaarlijk afval). Bij het maken van een online afspraak wordt gevraagd naar het nummer op uw milieupas.
Depots: In Brummen en Eerbeek vindt u twee inleverpunten voor klein chemisch afval en elektrische apparaten. Op de eerste vrijdag van de maand kunt u bij een van beide depots terecht. Klik hier voor de openingstijden en adressen.
Keukenafval: onder keukenafval verstaan we schillen en etensresten. Veel keukenafval belandt nog in de grijze container en wordt verbrand. Dat is jammer, want als het in de groene container gaat, wordt er waardevolle compost en groene energie van gemaakt. Op www.indegftbak.nl leest u er meer over.
Milieustraatjes: op verschillende plekken in de gemeente vindt u milieustraatjes met ondergrondse containers voor het wegbrengen van glas, papier, pmd en textiel. Kijk hier waar u welke container vindt.
Pmd scheiden: pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken. Maak verpakkingen leeg en drankpakken plat. Doe ook materialen zoveel mogelijk los van elkaar in de bak. Dan zijn de verpakkingen ‘recycleklaar! Op www.doemeemetpmd.nl leest u meer over alles wat in de oranje container mag en wat ermee gebeurt.
Recyclepleinen: in zowel Zutphen als Apeldoorn vindt u een Recycleplein (milieustraat) van Circulus-Berkel. Op beide plekken kunt u een groot aantal afvalsoorten wegbrengen. Sommige spullen brengt u gratis weg, voor andere geldt een tarief. We vragen alles wat u brengt zo goed mogelijk uit te sorteren: zo kunnen zoveel mogelijk hergebruiken. Vergeet niet uw milieupas mee te nemen naar het Recycleplein! Klik hier voor de openingstijden en adressen. Klik hier voor wat u kunt wegbrengen en wat het kost.

Meer informatie

Op de pagina met veelgestelde vragen vindt u vaak gestelde vragen en de antwoorden. Vindt u op deze website niet de informatie die u zoekt? Of heeft u een opmerking voor ons? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum. We helpen u graag verder!

Over Circulus-Berkel

Circulus-Berkel verzorgt in opdracht van de gemeente Brummen de inzameling van het huishoudelijk afval. De gemeente Brummen is samen met acht andere gemeenten uit de regio aandeelhouder in Circulus-Berkel. Financiële winst is geen doel, wel winst voor milieu en samenleving. Meer weten? Bekijk ons jaarverslag.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws