20 december 2022 Kerstboominzameling Apeldoorn

Kerstboominzameling Apeldoorn

In januari 2023 zamelt Circulus de kerstbomen weer in. U vindt uw inzameldag in de afvalkalender en app. Aanmelden is niet nodig!

Circulus komt in de periode van 9 tot en met 20 januari 2023 bij alle inwoners van de gemeente Apeldoorn in de straat om de kerstbomen in te zamelen. We halen dan alle echte kerstbomen op zoals fijnsparren en Nordmann-sparren, geen kunstkerstbomen. Weten wanneer we bij u langskomen? Dat ziet u in de digitale afvalkalender en app van Circulus. U herkent uw inzameldag aan het kerstboompje. Aanmelden is niet nodig. 

 Naar de digitale kalender 

 Download de app 

Zo gaat de inzameling in zijn werk

  • Leg uw kerstboom op de inzameldag zonder pot en versiering voor 7.30 uur aan de weg.
  • Leg uw boom op de plek waar u normaal de container neerzet. Zorg dat de boom goed zichtbaar is voor de inzamelaars.
  • Woont u in een appartement? Dan legt u de kerstboom in de buurt van de ondergrondse restafvalcontainer (niet erop, want dan kunnen we deze niet legen).

Tips

  • Klop het zand van de kluit in uw tuin uit om de aanbiedplaats schoon te houden.
  • De plastic pot van de kerstboom kan niet bij het pmd. Door de afmetingen geeft dit problemen bij de recycling. Lever de pot gratis in op het Recycleplein als hard kunststof of doe deze bij het restafval.
  • Koopt u een kerstboom? Vaak wordt deze verpakt in een net. Ook dit net mag helaas niet bij het pmd. De sorteerinstallatie waar het pmd verder wordt gescheiden, is hier niet op berekend: de band loopt hierop vast. 
  • Wilt u uw kerstboom na de feestdagen niet kwijt, maar in de tuin planten? Kies er dan een met een grote kluit in een pot en geef veel water. Milieu Centraal geeft tips om langer plezier te hebben van uw naaldboom en biedt andere milieuvriendelijke adviezen. 

Wegbrengen

Van 2 tot en met 14 januari 2023 kunt u uw kerstboom ook gratis wegbrengen naar het Recycleplein in Apeldoorn. U kunt terecht op het inleverplein voor gratis afvalsoorten, ingang Aruba 12. Openingstijden: van maandag tot en met zaterdag van 7.45 tot 16.30. Let op: er is geen speciale avondopenstelling voor het wegbrengen van kerstbomen!

Wat gebeurt er met uw kerstboom?

Uw kerstboom wordt versnipperd en er wordt compost van gemaakt.

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws