18 september 2023 Circulus ondersteunt de Textiel Race in Apeldoorn en Deventer

Circulus ondersteunt de Textiel Race in Apeldoorn en Deventer

Op dit moment wordt in Nederland meer dan 60 procent van textielafval niet gerecycled. Enorm zonde, want er kan van alles mee gemaakt worden. Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken. Daarom doen 10 Apeldoornse basisscholen vanaf 18 september mee met de Textiel Race. In dit project leren leerlingen over circulariteit in combinatie met een inzamelwedstrijd. Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u tussen maandag 18 september en donderdag 12 oktober gratis en gemakkelijk uw textiel thuis laten ophalen.

Scholen gaan de strijd aan
Vijftien basisscholen uit de gemeenten Apeldoorn en Deventer gaan vier weken lang de strijd aan om zoveel mogelijk oud textiel in te zamelen en te repareren. Ze leren op een leuke en interactieve manier hoe kleding wordt gemaakt, over de invloed van de kledingindustrie op het klimaat, maar ook reparatie, hergebruik en recycling. 

Helpt u mee?
Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Klik hier voor het volledige bericht en de deelnemende scholen in Apeldoorn!

De Textiel Race is een initiatief in samenwerking met de gemeenten Apeldoorn en Deventer en wordt ondersteund door Circulus. Wij zorgen ervoor dat het ingezamelde textiel bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het textiel goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.
 

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws