29 mei 2020 Asbest wegbrengen alleen met sloopmelding

Asbest wegbrengen alleen met sloopmelding

Asbest kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het verwerken en bewerken van asbest is daarom verboden en het verwijderen van asbest is aan strenge regels gebonden. De regels voor het aanbieden van asbest bij Circulus-Berkel zijn verder aangescherpt. Wegbrengen is gratis, maar er gelden wel een aantal voorwaarden. Wilt u met asbest aan de slag? Verdiep u dan bijtijds in de regelgeving!

Bij het inleveren van asbest bij Circulus-Berkel moet u een sloopmeldingsbrief overhandigen. Doe daarom ruim voordat u met werkzaamheden wilt beginnen een sloopmelding. Een sloopmelding stelt regels aan de uitvoering van sloopwerkzaamheden. Zo kunnen de gemeente en omgevingsdienst erop toezien dat de werkzaamheden veilig gebeuren, dat u hinder voorkomt en het sloopafval correct afvoert. Meer informatie over de sloopmelding vindt u op de website van de gemeente Apeldoorn. Een sloopmelding kunt u doen via het omgevingsloket.

Heeft u een sloopmeldingsbrief? Dan levert u uw asbest zo in!

Verpak uw asbest thuis in pakketten van maximaal 2m2. Gebruik hiervoor een dubbele laag doorzichtig folie en plak de naden, hoeken en eventuele scherpe randen goed af. Markeer het pakket met de aanduiding 'asbest', bijvoorbeeld met een sticker. Op vertoon van uw sloopmeldingsbrief kunt gratis asbestfolie, een of meer asbeststickers en een mondkapje afhalen bij het Recycleplein in Apeldoorn. Vraag hiernaar op het gratis deel. Vervoer uw pakket liggend om breuk te voorkomen en vergeet uw sloopmeldingsbrief niet mee te nemen. Circulus-Berkel accepteert alleen asbest van particulieren, niet van bedrijven.

Meer over asbest

Nieuws uit jouw gemeente
Overig nieuws