Alles over de milieupas
Alle huishoudens in de gemeente Deventer ontvangen een milieupas. Met deze pas kunt u jaarlijks 300 kg grofvuil wegbrengen naar de milieustraat aan de Westfalenstraat 18-20. Gratis afval kunt u ook wegbrengen naar de Duurstedeweg. Hieronder vindt u meer informatie over het gebruik van de pas, en wat u moet doen bij vermissing en verhuizing.

Gratis afvalstromen Westfalenstraat

Het afval dat u naar de milieustraat brengt, wordt gewogen en afgeschreven van uw saldo. Brengt u meer afval of heeft u geen pas bij u? dan betaalt u 1,80 euro per 10 kg. Een aantal afvalstromen kunt u op de Westfalenstraat gratis inleveren. Dat geldt voor asbest (maximaal 50 kg per jaar), klein chemisch afval, autobanden zonder velg (maximaal 50 kg per jaar, voor de rest moet u betalen) en snoeiafval. Geef dit aan op het beeldscherm van de zuil bij de weegbrug.

 

Gratis afvalstromen Duurstedeweg

Verder kunt u, op vertoon van uw milieupas, eenaantal gratis afvalstromen gratis wegbrengen naar de milieustraat aan de Duurstedeweg. Zie verder Welk afval waarheen?

 

Milieupas: ook voor de ondergrondse container

De milieupas is ook geschikt voor het openen van de ondergrondse container. Uiteraard geldt dat laatste alleen als uw huisadres is gekoppeld aan een locatie voor een ondergrondse container. 

 

Maak geen gaatje in de pas

Maak geen gaatje in de pas, om die bijvoorbeeld aan een ketting te hangen. Het pasje functioneert daarna niet meer.

 

Gebruik milieupas in digitaal loket

In het digitaal loket kunt u met de milieupas diverse zaken organiseren. Zo kunt u

* uw grofvuil op laten halen;

* uw grof tuinafval op laten halen;

* uw kerstboom op te laten halen

* het saldo van uw milieupas opvragen en kijken of u een haal- of brengpas heeft.

Houd het kaartnummer van uw pas bij de hand. Het saldo op een verhuispas kunt u hier niet controleren.

 

Regels voor 65+ers en invaliden
65+ers en invaliden kunnen hun milieupas laten omzetten in een haalpas. Zij dienen hiervoor contact op te nemen met Circulus. Met de haalpas kunt u tweemaal per jaar gratis grofvuil laten ophalen. Met een "haalpas" kunt u alleen tegen betaling afval wegbrengen. U betaalt dan 1,80 euro per 10 kg. Voor het ophalen van grofvuil kunt u contact opnemen met het servicenummer 0900 9552 van Circulus
 
Bent u de milieupas kwijt of is deze beschadigd?
Bent u de milieupas kwijt of is deze beschadigd? Neem dan contact op met het servicenummer 0900 9552 van Circulus. Uw pas wordt dan geblokkeerd, zodat anderen er geen onbevoegd gebruik van kunnen maken. Tegen betaling van 16,80 euro ontvangt u dan een nieuwe pas. Het saldo van uw oude pas wordt overgeschreven op de nieuwe.

Spelregels voor klussenbedrijven en hoveniers
 
De milieupas mag bij het wegbrengen van grofvuil alleen worden gebruikt door de bewoners van het adres. Dit adres is op het nieuwe type milieupas niet zichtbaar, maar door de portier van de milieustraat wel te controleren. Medewerkers van klussenbedrijven en hoveniers mogen geen gebruik maken van de milieupas van degenen van wie het vuil wordt weggebracht, tenzij de eigenaar van de milieupas meerijdt en zich met pas en legitimatie vooraf meldt bij de portier. 

Verhuizen? Pas hoort bij woning!

De milieupas is niet persoonsgebonden maar adresgebonden. Gaat u verhuizen? Dan dient u de pas in de woning achter te laten. Treft u in de nieuwe woning geen milieupas aan? Neem dan contact op met Circulus.
 

Verhuispas

Indien u naar een woning in de gemeente Deventer verhuist en het saldo van de milieupas die bij dat nieuwe adres hoort is naar verhouding laag, dan kunt u bij de portier van de milieustraat een verhuispas aanvragen. U dient dan wel een kopie van uw nieuwe huur- of koopcontract te overhandigen. U kunt desgewenst ook een kopie van een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie overhandigen.

Met de verhuispas mag u eenmalig (maximaal 300 kg) grofvuil naar de milieustraat brengen. Bij de uitgang wordt de pas door de automatische kaartlezer ingenomen, ook als u minder dan 300 kg heeft gebracht.
 

TIP: Vraag de verhuispas aan voordat u met uw afval de weegbrug oprijdt!

Bruikbare spullen op laten halen door Het Goed

Het Goed haalt gratis herbruikbare goederen en wit- en bruingoed aan huis op. Bij herbruikbare spullen gaat het bijvoorbeeld om: meubels, kleding, huidhoudelijke artikelen, boeken, cd's, fietsen en fornuizen, welke in de kringloopwinkel verkoopbaar zijn. Spullen die niet geschikt zijn voor hergebruik (behalve wit- en bruingoed) neemt Het Goed niet mee. Herbruikbare goederen en wit- en bruingoed kunt u uiteraard ook wegbrengen naar Het Goed.   

Denk aan je toekomst, maak van afval geschiedenis!
Circulus-Berkel op Google+
Circulus Berkel Milieu Circulus Berkel Milieu